Demonstracije na Kipru protiv napada na Siriju

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije na Kipru protiv napada na Siriju

Nekoliko stotina kiparskih, palestinskih i sirijskih demonstranata mahalo je sirijskim zastavama i uzvikivalo antizapadne slogane tokom mirnih demonstracija ispred američke ambasade u Nikoziji da osude zapadne vazdušne napade na Siriju.

Demonstranti iz koalicije levičarskih grupa i kiparske komunističke partije AKEL rekli su da je američka, britanska i francuska "agresija" na Siriju neopravdana jer, za sada, nema dokaza da je vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda.

Oni su takođe kritikovali to što su napadi krenuli sa Kipra.

Britanski avioni poleteli su iz britanske vazdušne baze u Kipru za raketni napad rano u subotu na, kako se sumnja, hemijska postrojenja u Siriji.

Zapadne zemlje optužile su vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada da su 7. aprila u Dumi sprovele napad hemijskim oružjem. Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske rano u subotu izvele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.