De Mistura: Iduća runda pregovora važna rješenje krize u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mistura: Iduća runda pregovora važna rješenje krize u Siriji

Izaslanik UN za Siriju Staffan de Mistura rekao je danas da će naredna runda sirijskih mirovnih pregovora u Ženevi biti presudna za nalaženje političkog rješenja za sukob.

Pregovori izmedju predstavnika sirijskih vlasti i sirijske opozicije trebali bi se nastaviti u srijedu u Ženevi gdje je održana i prethodna runda od 14. do 24. marta.

De Mistura je takodjee pozvao sukobljene  strane u Siriji da učine sve što je moguće da održe krhki prekid vatre,  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << postignut uz posredovanje SAD i Rusije.

Primirje je stupilo na snagu 27. februara, ali  sirijski ogranak Al Qaide poznat kao Front Al Nustra i militantna Islamska država nisu obuhvaćeni primirjem.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.