Davutoglu: Licemerje medjunarodne zajednice

Izvor: VOA, 10.Feb.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Licemerje medjunarodne zajednice

Turski premijer kritikovao je Savet bezbednosti UN i medjunarodnu zajednicu zato što nisu sprečili ruske intenzivne vazdušne udare na Alepo i druge delove Sirije.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao je danas sastanak iza zatvorenih vrata o humanitarnoj situaciji u Siriji, gde vladine snage uz pomoć ruskih vazdušnih napada sprovode ofanzivu protiv pobunjenika u Alepu.

U međuvremenu, u Hagu, premijer Turske Ahmet Davutoglu kritikovao je Savet bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i međunardonu zajednicu zato što nisu zaustavili intenzivne ruske vazdušne napade na Alepo i druge delove severne Sirije, dok od Turske zahtevaju da mora da otvori svoje granice desetinama hiljada izbeglica.

Davutoglu je posle sastanka sa svojim holandskim kolegom, poručio da je "licemerje" pritiskati Tursku da prihvati izbeglice, dok se - kako se izrazio - "niko ne usuđuje da Rusima kaže da moraju da prestanu da bombarduju oblasti u kojima žive civili". Davutoglu je takođe optužio snage sirijske vlade i njihove ruske saveznike da namerno sprovode politiku “etničkog čišćenja" unutar i oko Alepa - s ciljem da oteraju sve koji se protive vladi predsednika Bašara al-Asada.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da je najmanje 500 ljudi ubijeno od početka sirijsko-ruske ofanzive, uključujući i 100 civila.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.