Danska povlači borbene avione iz operacije u Siriji

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska povlači borbene avione iz operacije u Siriji

Danska će povući svojih sedam borbenih aviona "F-16" iz vojnih operacija u Siriji i Iraku, javila je medijska kuća TV2.

Ovaj potez je usledio nakon što je istraga, koju je sprovela vojska SAD, ove nedelje pokazala da su danski avioni učestvovali u koalicionim vazdušnim udarima 17. septembra u Siriji.

U tom napadu nastradali su borci koji su na strani sirijske armije, iako su gađani pripadnici "Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << države".

Danska je kao članica NATO-a deo operacije koju protiv "Islamske države" predvode SAD.

Odluku o povlačenju danskih aviona doneli su novi ministar spoljnih poslova Anders Samuelson iz Liberalne alijanse i ministar odbrane Klaus Hjort Frederiksen iz Liberalne partije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Danska povlači sedam F-16 aviona iz Sirije i Iraka

Izvor: B92, 02.Dec.2016

Danska povlači svojih sedam aviona F-16 iz vojne operacije koju predvode SAD protiv Islamske države u Siriji i Iraku...Ovaj potez je povučen nakon što je Pentagon saopštio da je u vojnom napadu njihovih aviona ubijeno 90 pripadnika sirijskih režimskih snaga...Kako prenosi AFP, danski ministar spoljnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.