Dani u Al-Hol kampu u severnoj Siriji

Izvor: VOA, 08.Feb.2021, 15:13

Dani u Al-Hol kampu u severnoj Siriji

Al-Hol kamp u severnoj Siriji, koji pod kontrolom drže Sirijske demokratske snage, dom je hiljada članova porodica pripadnika Islamske države Iraka i Levanta, militantnog pokreta koji je poraz na bojnom polju doživeo marta 2019. Mahom žene i deca, iz dana u dan, žive u teškim uslovima. Stručnjaci Ujedinjenih nacija pozvali su vlade 57 država na repatrijaciju svojih državljana sa ovog mesta. Među njima su i državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Njihov broj nije preciziran.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stručnjaci UN traže repatrijaciju članova porodica pripadnika ISIL-a, među kojima su i državljani Srbije

Izvor: VOA, 08.Feb.2021

Stručnjaci Ujedinjenih nacija za ljudska prava zvaničnim pisanim putem obratili su se vladama 57 država, među kojima je i Srbija, da svoje državljane što pre vrate u zemlje porekla iz kampova Al-Hol i Roj na severoistoku Sirije, saopštio je Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za ljudska prava.  Ukupno...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.