Danas počinje sastanak G7, glavna tema verovatno Sirija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje sastanak G7, glavna tema verovatno Sirija

Ministri spoljnih poslova grupe sedam industrijalizovanih zemalja (G7) okupiće se danas na redovnom sastanku, na kome će razgovarati o Siriji, što će verovatno biti glavna tema, zatim o Severnoj Koreji, Iranu i Libiji.

Dvodnevni sastanak u Luki, na severu Italije, održava se nakon napada SAD na vazduhoplovnu bazu u Siriji i severnokorejskog testa balističke rakete, i to u vreme kada Zapad nastoji da prevaziđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine nepoverenja u odnosima sa Rusijom, prenosi Rojters.

Građanski rat u Siriji, međutim, će verovatno biti glavna tema. Domaćin Italija priželjkuje da se završnim saopštenjem skupa podrže napori Ujedinjenih nacija na okončanju sukoba koji traje već šest godina.

Sastanak će biti prilika da šefovi diplomatija od državnog sekretara SAD Reksa Tilersona čuju koliko su SAD zaista posvećene svrgavanju predsednika Sirije Bašara Al-Asada.

Neka pitanja, kao što su trgovina i borba protiv klimatskih promena, verovatno će biti zaobiđena.

Članovi grupe G7 su: Kanada, Japan, Italija, SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.