Damask potvrdio napad Izraela

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask potvrdio napad Izraela

Damask -- Sirijska vlada potvrdila je danas da su izraelski ratni avioni izveli vazdušne udare na njenu teritoriju. Bila je to prva reakcija na taj incident.

U saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova navedeno je da je Izrael izveo "novu agresiju" u nedelju i ponedeljak na pozicije unutar Sirije, kako je preneo AFP.

Navedeno je, takođe, da su udari znak nastavka direktne podrške koju Izrael daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobunjenicima koji se bore da sruše predsednika Bašara Asada.

Izrael je izveo udare u znak odgovora na prekogranični napad u kome je ubijen jedan tinejdžer. Nije jasno da li su napad izvele vladine snage ili pobunjenici.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas zaraćene strane u Siriji protiv svakog pokušaja da se poveća napetost u odnosima s Izraelom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija potvrdila izraelske vazdušne udare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2014

Sirijska vlada potvrdila je danas da su izraelski ratni avionu izveli vazdušne udare na njenu teritoriju. Bila je to prva reakcija na taj incident.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.