Damask: Svaka letelica koja naruši naš vazdušni prostor biće oborena

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2020, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Svaka letelica koja naruši naš vazdušni prostor biće oborena

Komanda sirijske vojske objavila je o zatvaranju vazdušnog prostora iznad provincije Idlib, prenela je sirijska državna agencija SANA. "Svaka letelica koja naruši naš vazdušni prostor smatraće se neprijateljskom i biće oborena", navodi se u saopštenju. Prema izveštajima sirijskih medija, turske oružane snage i dalje napadaju sirijsku vojsku u Idlibu i okolini. Napredovanje sirijske vojske u Idlibu
"Turska bukvalno spašava teroriste od napada sirijske vojske. To potvrđuje da Turska ne poštuje sve ranije postignute sporazume, uključujući i iz Sočija", navodi se u saopštenju sirijske vojske, prenose RIA Novosti. Situacija na severu Sirije Pre nedelju dana su proturski militanti, uz podršku turske artiljerije, probili odbranu sirijske vojske na području Kminasa i Nairaba. Potom su ih napasli ruski avioni, što je omogućilo sirijskoj vojsci da uspešno odvrati sve napade. Prema Ministarstvu odbrane Turske, dva turska vojnika su poginula u vazdušnom napadu u Idlibu, a još pet ih je ranjeno.
 Napredovanje sirijske vojske u Idlibu Situacija u regionu eskalirala je 27. februara kada su teroristi grupe "Tahrir al Šam" izveli veliki napad na položaje sirijskih snaga. Sirijska vojska je uzvratila, pri čemu je tokom granatiranja poginulo 36 turskih vojnika, a 30 ranjeno, a koji se nisu trebali nalaziti na toj poziciji.
Odbijanje napada terorista

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPETOST NA NEBU IZNAD SIRIJE: Vojska zatvara vazdušni prostor iznad Idliba, oboren turski dron!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020

Sirijska vojska je objavila o zatvaranju vazdušnog prostora iznad Idliba, saopštila je komanda vojske...- Komanda Oružanih snaga saopštava da zatvara vazdušni prostor za avione i dronove iznad severozapadnog dela Sirije, posebno iznad provincije Idlib. Svaki avion koji naruši vazdušni prostor...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.