Damask: Pobunjenici su bacili gas

Izvor: B92, 28.Avg.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Pobunjenici su bacili "gas"

Njujork, Damask -- Sirijski izaslanik u UN danas je optužio pobunjeničke snage da su upotrebile hemijsko oružje da bi podstakle strane sile da preuzmu vojnu intervenciju u Siriji.

"Mnoge činjenice idu u prilog nevinosti sirijske vlade koja je izložena lažnim optužbama", izjavio je ambasador Bašar Džafari, preneo je AFP.

On je rekao da takve činjenice, takodje, pokazuju da su "oružane grupe koristile hemijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružje da bi izdejstvovale vojnu intervenciju i agresiju protiv Sirije".

Zapad i Turska "su omogućile terorističkim grupama da naprave laboratoriju za hemijsko oružje na turskoj teritoriji sa metarijalom koji su obezbedili Turska, Saudijska Arabija i Katar i da donesu to hemijsko oružje u Siriju da bi tu bilo upotrebljeno", kazao je Džafari.

SAD kažu da su spremne za vojnu intervenciju u Siriji kao odgovor na navodne napade hemijskim oružjem prošle nedelje u kojima je, prema nekim tvrdnjama, poginulo više od 300 ljudi u predgrađu Damaska.

Amerika i Velika Britanija kažu da "nema sumnje" da je režim izveo napade na pobunjeničke oblasti zato što je on jedina strana koja je u stanju da izvrši takve napade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Damask: Hemijsko oružje koristili pobunjenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2013

Sirijski izaslanik u UN danas je optužio pobunjeničke snage da su upotrebile hemijsko oružje da bi podstakle strane sile da preuzmu vojnu intervenciju protiv režima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.