Da li je bilo napada na Damask?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2018, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je bilo napada na Damask?

Sirijska državna televizija "Ihbarija" saopštila je ranije večeras da je sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) odbila napad u okolini Damaska. Međutim, kasnije je televizija, pozivajući se na sirijsku novinsku agenciju SANA, demantovala vesti o odbijanju napada na aerodrom Damaska.

"Nije bilo nikakvog napada", izjavio je izvor u vazdušnoj luci sirijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prestonice, prenosi televizija. On je dodao da je kretanje aviona na aerodromu uobičajeno.

Prethodno je televizija "Ihbarija" navela da je "protivvazdušna odbrana odbila nekoliko ciljeva na području međunarodnog aerodroma u Damasku, južno od grada".

Televizija "Majadin" javila je da su snage sirijske PVO pogodile "neprijateljske vazdušne mete" u blizini aerodroma južno od glavnog grada.

Sirijska vojska više puta je upotrebljavala PVO kako bi odbila različite napade. Poslednji put protivvazdušna odbrana je korišćena kako bi se oborilo nekoliko meta 29. novembra. Tada je saopšteno da je sirijska vojska oborila izraelski avion, ali ta informacija nije potvrđena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.