Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA NAPADA U DAMASKU: Bombaši-samoubici razneli se u zgradi suda i restoranu, najmanje 32 žrtve

Još jedna eksplozija potresla je danas Damask, nakon što se prethodno bombaš-samoubica razneo u zgradi suda u centru sirijske prestonice, pri čemu je ubijeno najmanje 31 osoba, javila je sirijska državna televizija.

U napadu koji se prethodno dogodio u sudnici u Damasku poginula je najmanje 31 osoba, dok je 60 ranjeno, navodi se u novim podacima.

#Breaking

Reports of bombing near Palace >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << of Justice in center of #Damascus. Dozens civilians were killed and wounded pic.twitter.com/xbahe3XZid

"Terorista se razneo u staroj Palati pravde u Damasku. Ima poginulih i ranjenih", javila je državna televizija, preneo je AFP.

Bombaš je aktivirao eksploziv u prsluku nakon što je policija pokušala da ga spreči da uđe u zgradu suda, rekao je televiziji Al-Ihbarija visoki državni zvaničnik u oblasti prava Ahmed al-Sajid, prenosi Rojters.

Agencija Sana javila je da se drugi bombaš samoubica digao u vazduh u restoranu blizu kvarta Rabveh, kada je ubijeno nekoliko ljudi a više je ranjeno.

Sana nije navela broj nastradalih.

Televizija Ihbarijeh saopštila je da je policija jurila napadača kada je uleto u restoran i aktivirao svoj prsluk s eksplozivom.

Za sada nema više detalja o napadima, za koji još niko nije preuzeo odgovornost.

U subotu je u Damasku izveden dvostruki samoubilački napad u kojem su ubijene desetine ljudi, većinom iračkih šiitskih hodočasnika, a odgovornost za taj napad preuzela je alijansa džihadističkih grupa poznata kao Tahrir al-Šam, podseća britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Drugi napad u Damasku: Napadač u restoranu aktivirao samoubilački prsluk (FOTO/VIDEO)

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017

Samo nekoliko sati nakon samoubilačkog napada u sudu, Damask je pogodila još jedna eksplozija u kojoj je ubijeno nekoliko osoba...Drugi bombaš samoubica aktivirao je eksplozivnu napravu u jednom restoranu u oblasti Al-Rabveh...Agencije prenose da je napadač ušao u restoran i aktivirao samoubilački...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.