DRUGI ATENTAT ZA NEDELJU DANA! Ubijen još jedan Asadov elitni komandant! Likvidirali ga u blizini njegove kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 20:46

DRUGI ATENTAT ZA NEDELJU DANA! Ubijen još jedan Asadov elitni komandant! Likvidirali ga u blizini njegove kuće

Sve se dogodilo nedaleko od Damaska

Komandant provladinih snaga ubijen je u predgrađu glavnog grada Sirije, Damaska, 30. juna, što je drugi takav napad za manje od nedelju dana.

Muhamed Mahmud Sulejman, koji je komandovao malom naoružanom grupom povezanom sa elitnom Četvrtom oklopnom divizijom Sirijske arapske armije, navodno je ubijen od strane neidentifikovanih militanata u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegove kuće u gradu Alhuseineah, nekih 20 kilometara severozapadno od Damaska.

Tri dana ranije, 27. juna, Muhamed Fajsal al-Taki, koji je takođe imao veze sa Četvrtom oklopnom divizijom, poginuo je kada je eksplozivna naprava raznela njegov kamionet u gradu Dždajdet Artuz u jugozapadnom predgrađu Damaska.

Nijedna strana za sada nije preuzela odgovornost za bilo koji od ovih atentata. Terorističke grupe poput ISIS-a i Hajat Tahrir al Šama, povezane sa Al Kaidom, ostaju glavni osumnjičeni.

Prošlog meseca, dva policajca su ubijena, a četvorica su ranjena u bombaškom napadu na policijsku stanicu u dobro obezbeđenoj četvrti Barze u Damasku. Tada je ISIS preuzeo odgovornost za napad preko svoje zvanične novinske agencije Amak.

Čini se da su nedavni napadi pokušaj destabilizacije Damaska kao odgovor na nedavno približavanje Sirije i arapskog sveta, kao i na tekuće razgovore o normalizaciji sa Turskom.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.