DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Rusi ispalili rakete na američke dronove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 10:09

DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Rusi ispalili rakete na američke dronove (VIDEO)

Oko 900 pripadnika američkih snaga raspoređeno je u Siriji.

Američko vazduhoplovstvo saopštilo je da su ruski borbeni avioni leteli "opasno blizu" nekoliko američkih bespilotnih letelica iznad Sirije ispalivši rakete i primoravši dronove "MK-9 Reper" da preduzmu "manevre izbegavanja".

Centralna komanda američkih vazduhoplovnih snaga objavila je snimak susreta, koji se dogodio u sredu, na kojem se vidi ruski lovac SU-35 kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << približava američkom dronu, a kasnije je prikazano nekoliko raketa koje su se kretale na putanji leta drona.

Russian SU-35 fighter aircraft close in on U.S. MQ-9 aircraft on July 5, 2023 over Syria.#Russia #Drone #Syria #Blackriflecoffee #coffeeordie pic.twitter.com/iAJD1UPyMm

— Coffee or Die Magazine (@coffeeordie1754) July 5, 2023

General-potpukovnik Aleks Grinkevič, komandant američkih vazduhoplovnih snaga na Bliskom istoku, rekao je da su tri američke bespilotne letelice delovale iznad Sirije u misiji protiv pripadnika Islamske države kada su se tri ruska aviona približila dronovima.

Grinkević je naveo da su se ruski vojni avioni ponašali "neprofesionalno" dok su bili u interakciji sa američkim dronovima i ocenio da te akcije ugrožavaju bezbednost američkih i ruskih snaga, preneo je AP. Pozvao je ruske snage u Siriji da se pridržavaju standarda profesionalnih vazduhoplovnih snaga.

Oko 900 pripadnika američkih snaga raspoređeno je u Siriji da rade sa sirijskim demokratskim snagama predvođenim Kurdima koje se bore protiv militanata Islamske države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avioni „opasno blizu“ američkih dronova

Izvor: Danas, 06.Jul.2023

Ruski borbeni avioni leteli su "opasno blizu" nekoliko američkih bespilotnih letelica iznad Sirije, ispalivši rakete i primoravši bespilotne letelice MK-9 da preduzmu "manevre izbegavanja", saopštile su američke vazduhoplovne snage, prenosi Al Džazira.

Nastavak na Danas...

SAD objavile video snimak ruskih borbenih aviona kako presreću američke dronove iznad Sirije (VIDEO)

Izvor: Danas, 06.Jul.2023

Ratno vazduhoplovstvo SAD objavilo je danas snimak ruskih borbenih aviona kako presreću nekoliko američkih dronova iznad Sirije, ispalivši rakete i primoravaši bespilotne letelice MK-9 Repers da preduzmu manevre izbegavanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.