DONETA KONAČNA ODLUKA! Završen sastanak o SIRIJI, pročitajte ŠTA PLANIRAJU i kako Putin NIJE POPUSTIO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA KONAČNA ODLUKA! Završen sastanak o SIRIJI, pročitajte ŠTA PLANIRAJU i kako Putin NIJE POPUSTIO (FOTO)

Razume zabrinutost Turske.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će stvaranje zone bezbednosti na tursko-sirijskoj granici pomoći očuvanju teritorijalne celovitosti Sirije, što znači da neće doći do bilo kakve podele kakvoj se nadao turski predsednik.

- Razumemo zabrinutost Turske za sigurnost njenih južnih granica i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smatramo da je to opravdan interes Turske. Prema našem mišljenju, stvaranje zone bezbednosti na južnoj granici Turske pomoći će kao važan preduslov i za očuvanje teritorijalne celovitosti same Sirije - rekao je Putin.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Moskvi s turskim predsednikom Tajipom Redžepom Erdoganom rekao i da Rusija podržava smanjenje napetosti u regionu i ocenio da je glavni cilj postizanja rešenja u Siriji da se stabilizuje situacija i obezbedi politički proces.

Putin je još rekao da su on i Erdogan razmatrali i dodatne mere da se proteraju "teroristi" iz sirijske provincije Idlib.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Pogledajte rezultate

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.