DAMASK UZVRATIO STRAHOVITO?! Osveta Turcima za ubijene sirijske vojnike, pobunjenici još broje mrtve i ranjene! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 17:41

DAMASK UZVRATIO STRAHOVITO?! Osveta Turcima za ubijene sirijske vojnike, pobunjenici još broje mrtve i ranjene! (VIDEO)

Nažalost, među poginulima ima i dece

Broj poginulih u raketnom napadu na pijacu u gradu Al-Bab na severu Sirije porastao je danas na 15, a povređene su desetine ljudi, saopštila je Sirijska Opservatorija za ljudska prava (SOHR)  sa sedištem u Velikoj Britaniji. Organizacija je navela da je među poginulima troje dece, a da je povređeno više od 30 ljudi.

Opservatorija je za raketiranje optužila sirijske vladine snage, tvrdeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je u pitanju odmazda za vazdušni napad Turske na Kobane pre nekoliko dana u kojem je poginulo 11 sirijskih vojnika i kurdskih boraca koje podržavaju SAD.

"Beli šlemovi", kontroverzna humanitarna organizacija koja deluje u delovima Sirije koji su i dalje pod kontrolom naoružanih opozicionih grupa, takođe su naveli da je u napadu poginulo 15 ljudi, ali da je broj povređenih 28. Sirija je tokom 11-godišnjeg rata podeljena na različite zone kontrole među zaraćenim frakcijama.

Al-Bab se nalazi u provinciji Alepo i pod kontrolom je pobunjenika koje podržava Turska. Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržavaju SAD, na čelu sa kurdskim grupama koje su otvorile dijalog sa vladom u Damasku, takode kontrolišu delove severa i severoistoka, dok su ostali delovi zemlje u rukama sirijskih vlasti.

Šef medijskog centra SDF-a Farhad Šami rekao je da ta grupa nema nikakve veze sa današnjim napadom. Aktivisti u Al-Babu planirali su protest nakon muslimanske podnevne molitve u petak kako bi osudili pozive Ankare na pomirenje izmedu sirijske vlade i opozicije, ali su demonstracije otkazane zbog straha od daljeg nasilja.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Bašar al Asad sa porodicom u prvoj poseti Alepu od kada je grad oslobođen 2016. godine
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.