Čurkin: Rizik od novog zamaha rata u Siriji

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Rizik od novog zamaha rata u Siriji

Ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin, ocenio je danas da postoji izvestan rizik da građanski rat u Siriji dobije novi zamah.

- Zapravo, mogao bi se očekivati veći priliv oružja, iako Amerikanci spekulišu kome mogu da isporuče oružje, a kome ne, a postoje i zemlje koje isporučuju bilo šta bilo kome - rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Čak i ako Amerikanci priznaju da su većina onih koji se bore protiv sirijske vlade terorističke organizacije, uključujući i one koji su međunarodno proglašeni teroristima, čije aktivnosti predstavljaju pretnju za SAD, ostavljaju samu Zapadnu Evropu, koja je geografski bliža Siriji - dodao je Čurkin.

On je ocenio i da treba iskoristiti ovaj trenutak u sirijskom politickom životu, da se usvoji nova dinamika političkog rešenja situacije u zemlji.

Čurkin smatra i da Zapad ispoljava dvostruke standarde, priznajući rezultate predsedničkih izbora u Avganistanu, a odbijajući da učine isto kad je reč o Siriji.

On je, takođe, odbacio bilo kakve paralele između predsedničkih izbora u Ukrajini i u Siriji, rekavši da su situacije u te dve zemlje različite.

- Po meni, bolje bi bilo porediti Siriju s Avganistanom, ako bi uopste trebalo praviti bilo kakvo poređenje - rekao je Čurkin, jer su, kako je dodao, i tamo izbori održani u uslovima oružane konfrontacije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.