Crveni krst poziva na poštovanje ratnih zakona u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2012, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst poziva na poštovanje ratnih zakona u Siriji

05.08.2012. -

Međunarodni komitet Crvenog krsta je saopštio da je neophodno da zaraćene strane u Siriji poštuju međunarodno pravo, kako bi se sprečile civilne žrtve. U Međunarodnom ratnom pravu se kaže, da vatra može biti ispaljivana isključivo po vojnim ciljevima, a u urbanim mestima, borbena dejstvija moraju biti vođena sa posebnim oprezom.

Prema izjavama antivladinih aktivista, grad Alep, gde ne prestaju žestoke borbe, je bio izložen teškim granatiranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koje je izazvalo povlačenje oružane opozicije od televizijske stanice. Takođe, stižu informacije o bombardovanju jednog od južnih predgrađa sirijske prestonice Damaska, iako se njegov većinski deo nalazi pod kontrolom vladinih snaga.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Alepo: 20 hiljada vojnika napada grad

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2012, 12:37

06.08.2012. -..Prema sirijskim vojnim izvorima, 20 hiljada sirijskih vojnika vodi borbe sa pobunjenicima u Alepu. U akciji su uključeni borbeni avioni i helikopteri. Grad je izložen jakim artiljerijskim granatiranjem. Pobunjenici su, takođe, grupisali svoje snage u Alepu. Sirijske vlasti tvrde da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.