Ćelije ISIS-a žestoko udarile na Asadove Palestince, ubijeno i ranjeno 15 boraca brigade Kuds

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 23:03

Ćelije ISIS-a žestoko udarile na Asadove Palestince, ubijeno i ranjeno 15 boraca brigade "Kuds"

Novi iznenadni napad terorista u pustinjskoj oblasti Sirije

Najmanje 15 boraca palestinske provladine brigade "Kuds" ubijeno je ili ranjeno u napadu ćelija ISIS-a u centralnoj Siriji. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR), napad se dogodio u predgrađu grada Sukna u istočnom Homsu.

- Aktivisti SOHR-a dokumentovali su smrt tri člana palestinske brigade "Kuds" i ranjavanje još njih 12 u napadu ćelija ISIS-a kada su pripadnici brigade "Kuds" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << češljali područje planina Amour istočno od Sukne u istočnom Homsu, tražeći ćelije ISIS-a  - navodi se u izveštaju nadzorne grupe sa sedištem u Londonu.

U postu na jednoj od njihovih zvaničnih stranica na Fejsbuku, brigada "Kuds" priznala je da je ISIS ubio dva njena borca. Borci su identifikovani kao Valid Šalan al-Dali i Maher Ibrahim al-Dahir.

Ćelije ISIS-a su veoma aktivne oko Sukne već nekoliko meseci. Niz operacija sirijske vojske i njenih saveznika primorao je teroriste da napuste druga područja u trouglu Hama-Alepo-Raka i zapadnom Deir ez Zoru.

Napad na borce brigade "Kuds" potvrđuje da je pretnja ISIS-a u centralnoj Siriji i dalje prisutna. Navodno se priprema velika operacija za osiguranje područja.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.