Čavušoglu: Kopnena operacija u Siriji nije na dnevnom redu

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Kopnena operacija u Siriji nije na dnevnom redu

Ministar inostranih poslova Turske Mehmet Čavušoglu izjavio je da pitanje sprovođenja kopnene operacije u Siriji trenutno ne stoji na dnevnom redu, prenosi Rojters.

Istovremeno, istakao je on, ukoliko do kopnene operacije u Siriji dođe, neophodno je da u njoj učestvuju sve zemlje-članice međunarodne koalicije.

Prethodno je Ministarstvo inostranih poslova Turske saopštilo da strategija kopnene operacije u Siriji još uvek nije detaljno razrađena, dok čitav niz određenih zemalja zastupa stav da do nje ne treba ni da dođe.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je, međutim, rekao da njegova zemlja ima puno pravo da u inostranstvu vodi operacije protiv terorista koji joj predstavljaju pretnju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.