Brod koji je tragao za Titanikom spasao 29 sirijskih izbeglica

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod koji je tragao za "Titanikom" spasao 29 sirijskih izbeglica

Francuski okeanografski brod, koji je pomogao u nalaženju olupine broda "Titanik", spasao je danas 29 sirijskih izbeglica koji su deo grupe od 363 azilanta koji su u poslednja 24 sata dospeli u Italiju.

Brod "Siroa" dovezao je sirijske migrante u luku Pocalo na jugoistoku Sicilije, gde je preostalu grupu od 171 migranta sa istog broda sa izbeglicama dovezao holandski teretni brod "Abis Albufeir".

Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brod "Siroa", koji je učestvovao u pronalaženju "Titanika" kod Njufaundlenda 1985, sprovodi geološka istraživanja o seizmičkoj aktivnosti i rizicima od pojave cunamija u priobalnom području istočne Sicilije.

U nedelju je grupa od 200 sirijskih izbeglica pristigla u luku Sirakuza na Siciliji, gde se od početka ove godine iskrcalo više hiljada sirijskih azilanata.

Do ovog najnovijeg priliva izbeglica došlo je nakon što se u četvrtak kod ostrva Lampeduza udavilo više od 300 afričkih migranata, a 155 je spaseno.

U Italiju je od početka godine pristiglo oko 30.000 migranata, što je preko četiri puta više nego u celoj 2012.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaseno 29 sirijskih izbeglica

Izvor: B92, 07.Okt.2013

Pariz -- Francuski okeanografski brod, koji je pomogao u nalaženju olupine broda "Titanik", spasao je danas 29 sirijskih izbeglica...Brod "Siroa" dovezao je sirijske migrante u luku Pocalo na jugoistoku Sicilije, gde je preostalu grupu od 171 migranta sa istog broda sa izbeglicama dovezao holandski...

Nastavak na B92...

Kod italijanske obale spasena grupa sirijskih izbeglica

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2013, 15:04

08.10.2013. -..Italijanska obalska straža je registrovala na moru, jugo-istočno od Sicilije, grupu izbeglica iz Sirije. Oko 350 ljudi se nalazilo u dve manje barke...Na molbu Italijana za pomoć se odazvao holandski teretni brod koji se nalazio u blizini. Mornari su podigli ljude na brod i prevezli...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.