Britanske maloletnice pobegle u džihad u Siriju

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanske maloletnice pobegle u džihad u Siriju

Iz Velike Britanije pobegle su tri maloletne učenice, a policija sumnja da su preko Turske ušle u Siriju gde će se pridružiti džihadistima tzv. Islamske države.

Foto: screenshot,YouTube

Policija pokušava da uđe u trag Šamimi Begum (15), Kadizi Sultani (16) i 15-godišnjoj Amiri Abazi, nakon što su u utorak odletele sa istanbulskog aerodroma.

Skotland jard je saopštio da “su iz Turske definitivno otišle u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Siriju”.

Britanski službenici intenzivno sarađuju s turskim vlastima povodom ovog slučaja.

I ovaj slučaj pojačava strah da sve veći broj mladih žena iz Velike Britanije i drugih evropskih zemalja odlazi u džihad i pridružuje se "Islamskoj državi".

Većina njih po dolasku odmah postaju "džihad nevesete", prenosi "Independent".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tri devojčice iz Londona otišle preko Turske u Siriju

Izvor: Blic, 25.Feb.2015, 02:05

Britanska policija uverena je da su u Siriju ušle tri đevojčice iz Londona, koje su otputovale u Tursku, jer žele da se pridruže džihadističkoj organizaciji "Islamska država"...Amira Abejs (15), Šahima Begum (15) i Kadiza Sultana (16) pobjegle su 17. februara iz Londona u Istanbul..."Službenici,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.