Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska tinejdžerka koja se pridržila džihadistima poginula u Siriji

Jedna od tri tinejdžerke, koje su prošle godine napustile London da bi se priključili Islamskoj državi, poginula je u, kako se veruje, vazdušnim udarima u Siriji.

U pitanju je Kadiza Sultana (16) koja je sa još dve drugarice u februaru otišla da se pridruži ekstremističkoj organizaciji.

Schoolgirl who joined Isis, Khadiza Sultana, is ‘killed by airstrike’ https://t.co/p0Wb5Us4Di pic.twitter.com/HT49AeTeyP
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Advokat Tasnim Akundži je Rojtersu rekao da je porodica saznala pre nekoliko nedelja u Raki da je Kadiza Sultana poginula.

Bi-Bi-Si navodi da se veruje da je ona poginula u vazdušnim udarima u Siriji.

Sultana je sa dve drugarice poletela sa londonskog aerodroma Getvik 17. februara prošle godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMRT U "LEGLU ZVERI" Gledala je kako mladu Bosanku ubijaju ČEKIĆEM, a onda je i sama doživela strašnu sudbinu

Izvor: Blic, 12.Avg.2016

Kadiza Sultana, jedna od tri tinejdžerke koje su prošle godine napustile London da bi se priključili Islamskoj državi, poginula je u vazdušnim udarima u Siriji. Kadiza je pokušala da pobegne od Islamske države kada je prisustvovala sceni javnog premlaćivanja Samre Kešinović (17), devojčice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.