Britanci ne prate Kameronov plan za Siriju

Izvor: B92, 03.Nov.2015, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci ne prate Kameronov plan za Siriju

Velika Britanija ne bi trebalo da proširi vazdušnu kampanju protiv Islamske države na Siriju sve dok ne bude jasne strategije za poraz ekstremista.

To je stav britanskog komiteta poslanika, koji predstavlja udarac za britanskog premijera Dejvida Kamerona jer je prethodno rekao da želi da učini više po pitanju borbe protiv Islamske države i zatraži odobrenje parlamenta za napade u Siriji, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Britanija već učestvuje u vazdušnoj kampanji protiv ciljeva Islamske države u Iraku.

"Smatramo da britanska vojna akcija ne bi trebalo da se proširi na Siriju sve dok ne bude međunarodne strategije koja ima realne šanse da se Islamska država porazi i okonča civilni rat u Siriji", naveo je u izveštaju Komitet britanskog parlamenta zadužen za pitanja spoljne politike.

Komitet, kojim predsedava parlamentarac iz Kameronove Konzervativne stranke Krispin Blant, naveo je da vlada ne bi trebalo da traži odobrenje parlamenta sve dok ne iznese detalje svog plana.

Vlada se, takođe, poziva da objasni kako će učešće Britanije povećati šanse uspeha međunarodne koalicije protiv Islamske države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.