Britanci: Nećemo ratovati u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci: Nećemo ratovati u Siriji

Britanski šef diplomatije Vilijam Hejg izjavio je danas da Velika Britanija želi da međunarodna zajednica, uključujući arapske države, izvrši snažniji pritisak na Siriju, ali je odbacio mogućnost vojne intervencije, uprkos napadima vladinih snaga na uporišta demonstranata u kojima je poginuo veliki broj ljudi.

"Mi želimo dodatne sankcije i snažniji međunarodni pritisak. Ali da bi pritisak bio efikasan, nije dovoljno da ga vrši samo Zapad, već i arapske zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Turska", kazao je Hejg u intervjuu britanskom Bi-Bi-Siju (BBC).

On je, međutim, dodao da vojna intervencija u Siriji, čak i sa ovlašćenjem UN, nije ni izdaleka moguća, prenele su agencije.

Snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada napale su juče tenkovima nekoliko gradova koja su uporišta demonstranata.

Procene o broju poginulih u tim napadima koje je, kako navode agencije, nemoguće potvrditi, kreću se od 75 do 140 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mullen isključio mogućnost intervencije u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2011, 13:37

Admiral Mike Mullen, načelnik Glavnog štaba američkih  oružanih snaga, pozvao je  na brzo okončanje nasilja u Siriji no isključio je američku vojnu intervenciju u toj zemlji već je najavio nastavak političkog i diplomatskog pritiska na sirijskog predsjednika Bashara al-Assada da provede reforme....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.