Brinete za izbeglice? Onda prestanite da podržavate teroriste

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brinete za izbeglice? Onda prestanite da podržavate teroriste"

"Evropa ne uzima u obzir uzroke izbegličke krize" rekao je sirijski predsednik Bašar Asad, prenosi “Raša tudej“.

On je naglasio da Sirijci samo žele da budu sigurni i bezbedni.

- Nije stvar u tome da ih Evropa nije prihvatila, već u tome da se Evropa ne nosi sa uzrokom. Ako ste zabrinuti za njih, prestanite da podržavate teroriste. To je ono što mi mislimo o krizi. Ako bilo kojeg Sirijca danas pitamo šta želi, prvo što bi rekli jeste da žele sigurnost i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bezbednost sa svaku osobu i sve porodice - rekao je on.

“Sirijska tkanina“, kako je nazvao Asad, uključuje ljude mnogih etničkih grupa, kao i Kurde.

Kako je rekao, Kurdi nisu stranci, dodajući da bez tih ljudi, koji žive na toj teritoriji godinama “Sirija ne bi bila homogena“.

Asad je naglasio da pregovori u Siriji moraju da budu nastavljeni “u nadi da će se postići konsenzus“, koji, kako on navodi, ne može da se postigne bez pobede nad terorizmom.

- Ako želite da postignete nešto stvarno, to je nemoguće dok postoje ubistva, dok se ljudi osećeju nesigurnim - ocenio je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Asad: Prestanite da podržavate teroriste

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2015

Evropa ne uzima u obzir uzroke izbegličke krize, rekao je sirijski predsednik Bašar Asad...On je naglasio da Sirijci samo žele da budu sigurni i bezbedni. "Nije stvar u tome da ih Evropa nije prihvatila, već u tome da se Evropa ne nosi sa uzrokom. Ako ste zabrinuti za njih, prestanite da podržavate...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.