Borite se protiv terorista umesto što ih snabdevate: Rusija pozvala SAD da promene politiku u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2018, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borite se protiv terorista umesto što ih snabdevate": Rusija pozvala SAD da promene politiku u Siriji

Moskvi je dosta dvostrukih standarda Vašingtona

SAD su snabdevale oružjem terorističke grupe koje su aktivne u Siriji, saopštilo je na svom sajtu Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i pozvalo Vašington da počne da se bori protiv terorista.

Pročitajte i:

"Dvostruki standardi Vašingtona postali su naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasni u Siriji. Nakon što su se ruske vazdušne snage, odgovarajući na zahtev legitimne vlade (te zemlje), pridružile borbi protiv terorizma u toj državi razorenoj dugogodišnjim ratom, SAD su uložile svaki napor da zaštite krvoloke", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Tas s.

U saopštenju se dodaje da su takozvane snage umerene opozicije korišćene kao ljudski štitovi kojima su se štitili ekstremisti, među kojima pripradnici terorističke grupe Hajat Tahrir Al-Šam, "uprkos tome što je ona ogranak (terorističke grupe) Al Kaide koja je odgovorna za smrt 3.000 Amerikanaca 11. septembra 2001".

"Istovremeno, SAD snabdevale su ove grupe oružjem, municijom i vojnom opremom", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo ocenjuje da je Vašington spreman da iskoristi "bilo koga, pa čak i teroriste" kako bi zbacio sa vlasti vladu sirijskog predsednika Bašara al Asada i zarad drugih političkih ciljeva.

- Zaista je čudno to što američka javnost ne obraća pažnju na neprijavljeno jedinstvo američkih političara i Al Kaide, iako američki zakon svaku podršku terorizmu smatra za krivično delo - naglašeno je u saopštenju.

Ministarstvo je takođe izrazilo nadu da će SAD prestati da odugovlače i da će početi da se bore protiv terorista.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.