Bombaški napad u severnoj Siriji

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u severnoj Siriji

Hasake -- Policija Kurda u severnoj Siriji je saopštila da je automobil-bomba u subotu eksplodirao ispred zatvora gde su zarobljeni pripadnici Islamske države.

Nisu izneseni podaci o posledicama napada.

Policijske snage, zvane Asaješ, navele su da je do eksplozije došlo u gradu Hasake, koji je najvećim delom pod kontrolom Kurda.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su kurdski borci posle eksplozije poslali pojačanje ka zatvoru da bi sprečili bekstvo zatvorenika.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su "uspavane ćelije" Islamske države ranije izvodile takve napade.

Kurdski borci drže 10.000 zarobljenih džihadista, među kojima 2.000 stranaca.

Postoji zabrinutost da bi zarobljenivi mogli da iskoriste vojnu ofanzivu Turske na Kurde da bi pobegli.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bombaški napad na zatvor u severnoj Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019

Policija Kurda u severnoj Siriji je saopštila da je automobil-bomba jutros eksplodirao ispred zatvora gde su zarobljeni pripadnici Islamske države...Nisu izneseni podaci o posledicama napada...Policijske snage, zvane Asaješ, navele su da je do eksplozije došlo u gradu Hasake, koji je najvećim delom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.