Bombaški napad u El Babu, 60 mrtvih

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u El Babu, 60 mrtvih

Najmanje 60 ljudi je poginulo, a oko 100 je povređeno u eksploziji automobila-bombe nedaleko od sirijskog grada El Baba. Među poginulima su opozicioni sirijski borci i civili, javila je turska agencija Anadolija.
Eksplozija se dogodila u selu Susijan, severno od El Baba, koji su nedavno oslobodile turske trupe, uz podršku sirijskih savezničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << boraca, kada je eksplodirao automobil koji su pripadnici Islamske države dovezli, prenosi Tanjug.

Meta napada je bila komanda opozicine Oslobodilačke vojske Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, javlja Anadolija.
Automobil bomba je eksplodirao ispred komande, gde se okuplja veliki broj građana kako bi dobili dozvole za povratak u El Bab.
Opozicioni sirijski mediji javljaju da je u napadu poginulo najmanje 45 ljudi.
Turske trupe, uz podršku sirijskih savezničkih boraca, povratile su kontrolu nad El Babom posle dva meseca borbi protiv Islamske države. Ekstremisti su pobegli iz grada, ali još kontrolišu okolne oblasti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.