Bombardovana iranska ambasada u Bejrutu: Među mrtvima i ataše, Iran krivi Izrael

Izvor: Blic, 19.Nov.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovana iranska ambasada u Bejrutu: Među mrtvima i ataše, Iran krivi Izrael

Kulturni ataše Ambasade Irana u Bejrutu poginuo je danas sa još najmanje 22 osobe od dve eksplozije u ovom gradu, izjavili su libanski izvori. Sirija je osudila napad , dok je Iran za dvostruku eksploziju optužio Izrael.

Zvaničnici su rekli da je Ebrahim Ansari izgubio život usled eksplozija u kojima je ranjeno još 146 osoba.

- Sirijska vlada oštro osuđuje teroristički čin nedaleko od iranske ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Bejrutu - javila je sirijska televizija. Istovremeno je Iran optužio Izrael da je odgovoran za današnji napad.

- Teroristički čin ispred iranske ambasade je nečovenčni zločin pun mržnje cionista i njihovih plaćenika - navodi se u saopštenju portparola ministarstva spoljnih poslova Marzeiha Afkama.

Zvaničnici službe bezbedosti rekli su da je prvo eksplodirao motocikl, zatim automobil koji je od njega bio udaljen oko 30 metara.

Oni su rekli da je meta napada najverovatnije bila ambasada Irana, kao i da se ne zna da li je u pitanju samoubilački napad ili su eksplozije izazvane na daljinu.

Očevici su za agenciju Ria Novosti izjavili da su se detonacije čule u razmaku od nekoliko minuta pri čemu je druga bila daleko jača od prve i potekla je od eksplozivne naprave u automobilu.

Na snimcima koje je objavila lokalna televizija vide se uništene zgrade, vatrom je zahvaćeno desetak automobila. Na ulici ispred ambasade je nekoliko ljudskih tela.

Građanski rat u Siriji, koja se graniči sa Libanom, doveo je do porasta tenzija između sunita i šiita.

VIDEO > Eksplozije u Bejrutu:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.