Bombarderi doleteli iz RUS, gađali ID u blizini Rake

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombarderi doleteli iz RUS, gađali ID u blizini Rake

Damask -- Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je šest ruskih bombardera dugog dometa gađalo položaje džihadista ID u blizini sirijskog grada Rake.

Bombarderi tipa Tu-22M3 poleteli su iz baze u Rusiji kako bi gađali ciljeve jugoistočno, severno i severozapadno od Rake, a u napadu su uništeni skladište municije, fabrika za proizvodnju hemijskog oružja i kamp za obuku džihadista, navodi se u saopštenju.

Operaciju su nastavili borbeni avioni, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se bombarderi vratili u bazu, navelo je Ministarstvo.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije danas da su u vazdušnim udarima ruskih snaga na Raku poginula 24 civila, kao i šestoro ljudi čiji identitet nije utvrđen.

Tupoljev Tu-22M je strategijski supersonični bombarder s promenljivom geometrijom krila, doleta -000 kilometara. Konstruisan je krajem šezdesetih u Sovjetskom Ssvezu, a koriste ga ratna vazduhoplovstva Rusije i Indije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombarderi doleteli iz Rusije da bi gađali položaje Islamske države u Siriji

Izvor: Blic, 11.Avg.2016

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je šest ruskih bombardera dugog doleta gađalo položaje džihadista Islamske države u blizini sirijskog grada Rake...Six Russian Tu-22M3 Long Range Bombers Attack Daesh Positions Near Raqqa https://t.co/3ZaIuui5Fj#Russia #Syria pic.twitter.com/Dm4cXEoY6x..Bombarderi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.