BiH: Osuđena sedmorica boraca ID

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Osuđena sedmorica boraca ID

Sarajevo -- Sud BiH osudio je na višegodišnje kazne zatvora sedmoricu muškaraca iz BiH koji su se borili na strani terorističke Islamske države, prenela je agencija Hina.

Kako se navodi, oni su prvostepenom presudom osuđeni na nešto više od 11 godina.

Na tri godine zatvora osuđen je Enes Mešić, Adem Karamuja na dve, Mirza Kapić na godinu i devet meseci, Jasmin Jašarević i Salko Imamović na po 16 meseci, a Ibro Delić i Samir Hadžalić na po jednu godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sud BiH odluku je doneo na osnovu dokaza da su se osuđeni tokom 2013. i 2014. godine u Siriji borili na strani ID, kao i da su u tu zemlju stigli preko Turske, kršeći zakone BiH.

Advokati optuženih najavili su žalbe na presudu, a pravosnažnu presudu doneće Prizivno veće suda BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BiH osuđena sedmorica boraca ID

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016

SARAJEVO - Sud BiH osudio je na višegodisnje kazne zatvora sedmoricu muškaraca iz BiH, koji su se borili na strani terorističke Islamske države, prenijela je agencija Hina...Kako se navodi, oni su prvostepenom presudom osuđeni na nešto više od 11 godina...Na tri godine zatvora osuđen je Enes...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.