Bez sastanka sukobljenih Sirijaca u Ženevi

Izvor: Blic, 24.Jan.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez sastanka sukobljenih Sirijaca u Ženevi

Posrednik Ujedinjenih nacija za Siriju Lahdar Brahimi sastaće se danas u okviru mirovne konferencije u Zzenevi odvojeno sa delegacijama sirijske opozicije i vlade, jer su opozicionari odbili da sede sa šefom diplomatije Validom Al Mualemom.

Oni su ranije postavili uslov ministru da prihvati kominike iz juna prošle godine kada je na prethodnoj mirovnoj konferenciji u Ženevi predviđeno formiranje prelazne vlasti u Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenela je agencija Rojters.

- Pitali smo posrednika UN da zatraži od vlasti da potpišu dokument i istakli da nećemo da razgovaramo sa njima dok to ne učine - objasnio je neimenovani delegat sirijske opozicije.

Brahimi je planirao da održi zajednički sastanak sa predstavnicima sukobljenih strana u Siriji, na kojem bi prvi put od izbijanja građanskog rata pre tri godine oni razgovarali jedni sa drugima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brahimi: Sirijske strane u Ženevi licem u lice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jan.2014, 09:56

Delegacije sirijske vlade i sirijske opozicije, koje učestvuju na pregovorima u Ženevi, susreće se danas "u istoj prostoriji" prvi put od početka rata u njihovoj zemlji, rekao je danas posrednik Ujedinjenih nacija Lahdar Brahimi. On se prethodno odvojeno sastajao sa predstavnicima dve sučeljene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.