Belu udovicu optuženu za masakr čuvaju bombaši-samoubice u Siriji?

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belu udovicu optuženu za masakr čuvaju bombaši-samoubice u Siriji?

"Bela udovica" je već osumnjičena i za učestvovanje u masakru koji je počinjen u Vestgejtu, šoping-centru u Najrobiju

Postoje sumnje da jedna od najtraženijih žena na svetu, Samanta Lutvajt (30), pomaže militantima u njihovoj propagandnoj kampanji i obučava bombaše-samoubice u Siriji. Ona je prelaskom na islam dobila ime Šerafija, a za njom već tri godine tragaju britanske, američke i kenijske snage bezbednosti.

“Bela udovica” je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << osumnjičena i za učestvovanje u masakru koji je počinjen u Vestgejtu, šoping-centru u Najrobiju. Iako je ćerka bivšeg britanskog vojnika, ona je bila učesnik akcija Islamske države i njenih militantnih zajednica. S obzirom na njeno veliko terorističko iskustvo, SAD i Velika Britanija su izuzetno zabrinute zbog pretpostavki da ona sada pomaže tamošnje borce.

Takođe, najtraženija žena na svetu je umešana i u medijsku kampanju, u okviru koje snimci odrubljivanja glava zarobljenim taocima, privlače najviše pažnje.

Foto: Wikipedia/Kenyan Police

Da podsetimo, Samanta je i majka četvoro dece i udovica jednog od ključnih ljudi povezanih sa Al Kaidom, koja je posle smrti svog supruga preuzela suprugovu ulogu teroriste.

Foto: Tanjug/AP Photo

Nju trenutno čuva grupa elitnih terorista samoubica koji su spremni na to da ubiju svakog ko joj priđe.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.