Bela kuća tvrdi da je ubijen drugi čovek Islamske države

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća tvrdi da je ubijen drugi čovek Islamske države

Zvaničnici Bele kuće potvrdili su da je u napadu SAD-a na uporišta Islamske države ubijen drugi čovek ove terorističke organizacije.

Fadhil Ahmed al-Hajali ubijen je u Iraku u blizini grada Mosula ranije u toku nedelje. Al-Hajali je bio glavni koordinator za prevoz velike količine oružja, eksploziva, vozila i ljudi između Iraka i Sirije. Al Hajali je poznat i pod imenom Hadži Mutaz.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da vlada SAD nema razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da sumnja u ove navode.

SAD i njeni saveznici svakodnevno bombarduju položaje Islamske države u Iraku i Siriji. Prošlog meseca u napadu bespilotne letelice ubijen je jedan od istaknutih lidera Islamske države u sirijskom gradu Raki, uporištu te organizacije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijela kuća: Ubijen zamjenik vođe 'Islamske države'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2015, 07:58

Bijela kuća je u petak uveče saopštila da je čovjek broj dva ekstremističke organizacije 'Islamska država' Fadil Ahmad al-Hajali ubijen u američkom vazdušnom napadu u Iraku...Prema saopštenju Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće, Al Hajali je ubijen u utorak kod Mosula, u sjevernom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ubijen jedan od lidera Islamske države

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2015

22.08.2015. -..Jedan od lidera terorističke organizacije Islamska država (ID) likvidiran je u Iraku, prenosi Rojters, pozivajući se na saopštenje Bele kuće...„Fadel Ahmad el Hajali, poznat kao Hadži Mutaz, ubijen je tokom američkog vazdušnog napada 18. avgusta tokom vožnje u blizini Mosula...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.