Izvor: RTS, 10.Feb.2023, 10:26

Beba rođena u ruševinama u Siriji dobila ime Aja, brigu o njoj preuzeće rođak

Tek rođena devojčica spasena iz ruševina posle razornog zemljotresa u Siriji, u kojem su poginuli njena majka i ostali članovi porodice, dobila je ime Aja, što na arapskom jeziku znači "znak od Boga", a brigu o njoj preuzeće rođak.
Beba je izvučena iz ruševina u ponedeljak, više od deset sati nakon zemljotresa. Kada su je spasioci pronašli i dalje je bila vezana pupčanom vrpcom za svoju nastradalu majku.

Beba je još u bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njeno zdravstveno stanje je iz dana u dan sve bolje i nema oštećenja kičme, kao što se u prvom trenutku strahovalo, rekao je lekar bolnice u Afrinu.
"Nazvali smo je Aja da bismo prestali da je zovemo novorođena beba", rekao je doktor Hani Maruf iz bolnice Čihan, preneo je Gardijan.
Pošto su svi članovi njene porodice stradali, brigu o maloj Aji preuzeće njen rođak Salah el Badran, čija je kuća takođe uništena u katastrofalnom zemljotresu.
On je sa svojom 11-članom porodicom uspeo da pobegne iz jednospratne kuće, ali sada žive u šatoru.
"Posle zemljotresa niko ne može da živi u svojoj kući ili zgradi. Samo 10 odsto zgrada ovde je bezbedno za život, a u ostalima se ne može živeti", rekao je on.
Aja je jedna od velikog broja deca koja su ostala bez roditelja u snažnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju u kojem je, prema poslednjem podacima, stradalo više od 21.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DIRLJIVI SNIMCI KOJI KIDAJU SRCA: Spasioci iz ruševina izvlače tek rođene bebe, najtužnije scene iz Sirije i Turske (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2023, 08:21

Svet je obišla i vest da je u ponedeljak, više od 10 sati nakon zemljotresa, iz ruševina izvučena tek rođena beba. Kada su je spasioci pronašli i dalje je bila vezana pupčanom vrpcom za svoju nastradalu majku...Beba stara 10 dana izvučena je iz ruševina u turskoj provinciji Hataj, gde je zajedno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.