Ban: U Alepu gore nego u klanici

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban: U Alepu gore nego u klanici

Generalni sekretar UN Ban Kimun rekao je da oni koji koriste "sve destruktivnije oružje" u Siriji čine ratne zločine i upozorio da je situacija u sirijskom gradu Alepu "gora nego u klanici", javile su agencije.
Ban Kimun je osudio napade na dve najveće bolnice u delovima Alepa koji su u rukama pobunjenika, nazvavši ih ratnim zločinima, prenosi AFP.

"Budimo jasni. Oni koji koriste sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << destruktivnije oružje tačno znaju šta rade. Znaju da čine ratne zločine", rekao je Ban u Savetu bezbednosti.
Britanska agencija navodi, pozivajući se na bolničke izvore, da su ruski ili sirijski vojni avioni danas onesposobili veliku bolnicu u Alepu, a kopnene snage pojačale napad na pobunjeničku četvrt grada koja je pod opsadom.
"Zamislite uništavanje. Ljude sa istrgnutim nogama i rukama. Decu u strašnim mukama kojoj niko ne pritiče u pomoć. Zamislite klanicu. Ovo je gore", zaključio je generalni sekretar UN.
Francuska je predložila UN rezoluciju o prekidu vatre u Alepu, a oni koji za nju ne budu glasali, rizikuju da budu odgovorni za ratne zločine, rekao je šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.