Ban Ki Mun: Saradnja Rusije i SAD o Siriji neophodna

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun: Saradnja Rusije i SAD o Siriji neophodna

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je tokom razgovora sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem istakao da je saradnja Rusije i SAD o Siriji neophodna, izjavio je zamenik portparola generalnog sekretara Farhan Hak.

„U Briselu se generalni sekretar sastao sa Kerijem i sa njim razgovarao o Siriji na marginama konferencije o Avganistanu. On je tom prilikom istakao da je saradnja između Rusije i SAD neophodna“, precizirao je Hak.

Vašington je u ponedeljak suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun sa džihadistima. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.