BLIZU SU VAŠIH GRANICA, REAGUJTE! Premijer Jermenije hitno pozvao Ruse da intervenišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 21:12

BLIZU SU VAŠIH GRANICA, REAGUJTE! Premijer Jermenije hitno pozvao Ruse da intervenišu

Nikol Pašinjan naznačio je u ponedeljak da Rusija preduzima mere za borbu protiv terorizma u Siriji

Jermenski premijer , koja je daleko izvan kontrole i da ima pravo da odgovori militantima koji su samo 80 kilometara od njenih granica.

- Plaćenici iz Sirije, koji učestvuju u ratu u Nagorno-Karabahu, predstavljaju pretnju ne samo Jermeniji, već i Rusiji - rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema Pašinjanu, Rusija "ima legitimno pravo i razlog da odgovori na ovu situaciju".

- Jasno mi je da se neki ili pojedinci poraženih (u Nagorno-Karabahu) jednostavno prevoze u Rusiju jer mislim da Rusiju vide kao neprijatelja, baš kao Nagorno-Karabah ili Jermeniju - rekao je Pašinjan.

- Da li će Rusija sačekati da se svi ovi elementi prenesu na njenu teritoriju i započeti kampanju protiv terorizma? - postavio je pitanje Pašinjan.

Pašinjan je ukazao da ne zna da li se o pitanju pokretanja direktne antiterorističke operacije u Karabahu razgovara u ruskoj vladi ili u specijalnim službama.

Istakao je da je Rusija preduzela mere za borbu protiv terorizma u Siriji, što je daleko od toga šta Rusija mora da uradi jer su akcije sirijskih militanata i terorista predstavljale direktnu pretnju njenoj nacionalnoj bezbednosti.

- Oni su sada 80 kilometara od ruskih granica. Ovo je potpuno drugačija situacija i verujem da Rusija ima pravo i legitimnu osnovu da odgovori na ovu situaciju - zaključio je premijer.

Za više vesti o Siriji, Libiji i Jordanu, pogledajte OVDE

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.