BESNI PAS PRETI ASADU I RUSIJI: Amerikanci HOĆE DA ODREĐUJU budućnost Sirije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESNI PAS PRETI ASADU I RUSIJI: Amerikanci HOĆE DA ODREĐUJU budućnost Sirije (FOTO)

Američki ministar odbrane Džejms Metis je rekao tokom diskusije u Insitiutu mira u Vašingtonu da će Bašar al Asad eventualno morati da podnese ostavku zato što je izgubio kredibilitet.

- Ja znam zašto će Asad eventualno morati da podnese ostavku. Ne verujem da će izbori koje će održati sirijska vlada imati kredibilitet među sirijskim narodom ili međunarodnom zajednicom – rekao je Metis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Sjedinjene Američke Države su posvećene podršci lokalnim snagama u Siriji (Kurdima) i mirovnom procesu u Ženevi.

It was a decision of Secretary of Defense General James Mattis @DeptofDefense. pic.twitter.com/x3dZWuDASd

— Jayashree Gatade (@JayashreeGatade) October 27, 2018

- Rusija se trudi svim silama da preuzme inicijativu u pregovorima, što smo videli u Sočiju ili Astani, ali nisu uspeli, i mi zato pozivamo Ruse da podrže UN i Stafana de Misturu u Ženevi - dodao je Metis.

Rusi su više puta ponovili da o budućnosti Sirije može da odlučuje samo narod Sirije, dok Amerikanci kao glavni uslov za uspostavljanje mira u Siriji navode Asadovu ostavku.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.