BAJDEN NASTAVLJA DA KAŽNJAVA SIRIJU: Ameri poslali jasnu poruku Damasku, ne odustaju od svojih zahteva

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 08:17

BAJDEN NASTAVLJA DA KAŽNJAVA SIRIJU: Ameri poslali jasnu poruku Damasku, ne odustaju od svojih zahteva

Bela kuća objavila zvanično saopštenje

Američki predsednik Džo Bajden produžio je jednostrane sankcije protiv Sirije za još jednu godinu, navodi se u objavi Bele kuće.

Sankcije obuhvataju niz restrikcija koje je Vašington uvodio između 2004. i 2012. godine.

Te sankcije posebno uključuju zamrzavanje sredstava određenih osoba i pravnih lica u SAD, kao i zabranu izvoza određenih kategorija robe i usluga iz SAD u Siriju, prenosi Tas s.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Syria now

US President "Joe Biden" extends the state of national emergency with regard to Syria, and affirms that the actions and policies of the Syrian regime pose a threat to the national security, foreign policy and the US economy. pic.twitter.com/W6Hz7F4j86

— Mohamed AlBakour (@MohamedAlbakour) May 6, 2021

U objavi Bele kuće stoji da je Bajden produženje sankcija obrazložio time da "aktivnosti i politika sirijskog režima, među kojima su pogledi na upotrebu hemijskog oružja i podrška terorističkim organizacijama", predstavljaju izuzetnu pretnju za nacionalnu bezbednost, spoljnu politiku i ekonomiju SAD.

- SAD pozivaju Asadov režim i one koji ga podržavaju da zaustave nasilni rat protiv sopstvenog naroda, proglase prekid vatre u celoj zemlji, omoguće dostavu humanitarne pomoći i pregovaraju o političkom rešenju u Siriji u skladu sa Rezolucijom 2254 Saveta bezbednosti UN - navodi se u dokumentu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.