Asad za dijalog unutar Sirije

Izvor: B92, 15.Sep.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad za dijalog unutar Sirije

Damask -- Sirijski predsednik Bašar al-Asad založio se za dijalog unutar Sirije, u razgovoru u Damasku s međunarodnim izaslanikom za tu zemlju Lahdarom Brahimijem.

"Pravi problem u Siriji jeste usklađivanje političkog aspekta i rada na terenu. Rad na političkom planu se nastavlja, posebno pozivom na dijalog o željama sirijskog naroda", kazao je sirijski predsednik.

Brahimi je posle razgovora ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriza u Siriji predstavlja "pretnju za sirijski narod, region i ceo svet".

"Kriza je opasna, pogoršava se i predstavlja pretnju za sirijski narod, region i svet. Uradićemo sve što možemo kako bismo napredovali i uložićemo sve napore i sposobnosti da pomognemo sirijskom narodu", rekao je izaslanik UN i Arapske lige.

On je precizirao da je "sirijska vlada obećala da će pomoći kancelariji (izaslanika) u Damasku kako bi on dobro obavio posao". Tom kancelarijom rukovodiće diplomata Mohtar Lamani.

"Bićemo u kontaktu sa zemljama koje imaju interes i uticaj na sirijsko pitanje", kazao je Brahimi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Asad se založio za dijalog unutar Sirije

Izvor: Akter, 15.Sep.2012

Sirijski predsednik Bašar al-Asad založio se za dijalog unutar Sirije, u razgovoru u Damasku s međunarodnim izaslanikom za tu zemlju Lahdarom Brahimijem

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.