Izvor: RTS, 08.Maj.2022, 22:10

Asad u Teheranu drugi put od početka rata u Siriji

Sirijski predsednik Bašar el Asad boravio je u Iranu, gde se u Teheranu sastao sa vrhovnim vođom ajatolahom Alijem Hamneijem. Tokom putovanja razgovarao je i sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem.
Ovo je drugi put da je Bašar el Asad u poseti Teheranu od početka rata u Siriji 2011.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amr Abdolahian rekao je tokom posete Damasku u martu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove godine da je prioritet Irana jačanje strateških veza sa Sirijom na globalnoj sceni koja se menja nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
Asad je uspeo da preokrene tok građanskog rata u Siriji, koji je počeo 2011. godine. Siriji su pomogli iranska milicija i velika vojna intervencije Rusije 2015. godine.
Iranska državna TV citirala je Asada da je "strateška veza između Irana i Sirije sprečile dominaciju Izraela u regionu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.