Asad se izvinio Rusima za obaranje aviona

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad se izvinio Rusima za obaranje aviona

Kremlj je u četvrtak saopštio da je primio telegram sirijskog predsednika Bašara al Asada u kojem izražava žaljenje zbog rušenja ruskog vojnog aviona blizu Sirije pre tri dana, objavila je ruska novinska agencija Interfaks, a prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je izviđački avion Il-20 sa 15 ruskih državljana srušen u ponedeljak protivvazdušnim topovima sirijskog režima, i za incident je optužilo izraelsku vladu.

Prema Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Izrael je koristio ruski avion kao zaklon za svoj napad zbog čega je sirijska protivvazdušna odbrana greškom pogodila ruski avion.

Izrael je, s druge strane, optužio Siriju za rušenje aviona.

Izraelsko vojno izaslanstvo na čelu sa komandantom vazdušnih snaga putuje u četvrtak u Moskvu gde će izneti svoje zaključke o padu ruskog aviona koji je podstakao optužbe sa svih strana, objavila je agencija dpa.

Rusija je do sada uspevala da sačuva dobre veze s Izraelom dok traju sukobi u Siriji, gde je Rusija glavni vojni saveznik Asadove vlade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.