Asad predlaže amnestiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad predlaže amnestiju

Predsednik Sirije Bašar el Asad predložio je naoružanim pripadnicima opozicionih grupa amnestiju i mogućnost da se vrate mirnom životu.

"Položite oružje ako želite da učestvujete u političkom procesu", rekao je Asad u intervjuu za nemačku televiziju ARD.

"Sa tačke gledišta prava i Ustava, interesa sirijskog stanovništva i principa koji su na snazi u svakoj državi, najvažnije je da oni nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravo da idu sa automatima i pucaju na ljude. Ne tražimo ništa drugo", istakao je predsednik Sirije, prenosi Sputnik.

Prema njegovom predlogu, svi koji polože oružje dobili bi neograničenu amnestiju.

Asad je istakao da prekid vatre predstavlja "tračak nade" za Siriju i poručio da će Sirija ispuniti svoj deo obaveza kako bi primirje funkcionisalo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad obećao potpunu amnestiju pobunjenika

Izvor: Beta, 01.Mar.2016

Sirijski predsednik Bašar Asad izjavio je u intervjuu za nemačku televiziju da pobunjenici koji odlože svoje oružje mogu da očekuju "potpunu amnestiju".U intervjuu za televiziju ARD, na pitanje šta bi umereni pobunjenici mogli da učine kako bi ih on ponovo prihvatio kao sirijske civile, Asad je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.