Asad mora da padne, kada - dogovorićemo se

Izvor: B92, 19.Sep.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Asad mora da padne, kada - dogovorićemo se"

Sirijski predsednik Bašar al Asad mora da ode sa vlasti, a kada će se o dogoditi biće odlučeno u pregovorima, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

"Mi smo spremni da pregovaramo. Da li je Asad spreman da pregovara, zaista pregovara? Da li je Rusija spremna da ga dovede za pregovarački sto", upitao je Keri.

"To ne mora da bude u jednom danu ili mesecu, postoji proces u kom sve strane treba da dostignu saglasnost o tome kako to najbolje može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude dostignuto", dodao je Keri posle razgovora sa šefom britanske diplomatije Filipom Hamondom.

Keri je istovremeno pozvao Rusiju i Iran da iskoriste njihov uticaj i ubede Asada da pregovara, preneo je Rojters.

"Treba da idemo na pregovore. To je nešto za čim tragamo i nadamo se da će nam Rusija, kao i bilo koja druga zemlja sa uticajem, pomoći da do toga dođemo, jer to je nešto što sprečava rešavanje ove krize", naveo je američki državni sekretar.

Keri je još rekao da je potrebno obnoviti napore za pronalaženje političkog rešenja za četvorogodišnji rat i pogoršanu izbegličku krizu u Siriji.

Pročitajte još: U jednom od retkih intervjua, sirijski predsednik Bašar el Asad govorio je za “Raša tudej“ o terorozmu, izbegličkoj krizi i propagandi sa Zapada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.