Asad ima novo oružje: Svoju ženu

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad ima novo oružje: Svoju ženu

Sirijski predsednik, protiv kog se steže obruč zbog navodne upotrebe hemijskog oružja, počeo je novi rat - ovoga puta medijski, u kome je oružje njegova žena.

Kako piše "ABC njuz", sirijsko predsedništvo nedavno je otvorilo profil na Instagramu na kojem objavljuje fotografije iz svakodnevnog života predsednika Bašara el Asada i prve dame. Ali te fotografije prikazuju neki drugi život u Siriji. Nema rata, nema krvi, nema mrtvih tela.

Pitanje koje se postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je: o čemu se tu radi? "ABC njuz" odgovara da se fotorafijama očigledno želi pokazati kako je Sirija u dobrim rukama. Glavna zvezda profila na Instagramu je lepa Asadova supruga - Asma, koja se smeši i pozira dok pomaže mladim Sirijcima.

Asma je, inače, oduvek bila zanimljiva sirijskoj, ali i svetskoj javnosti. Bila je prepoznata kao vrlo moderna i obrazovana prva dama. Rođena je u Siriji, ali je većinu svog života provela u Londonu kao "Ema", gde je studirala i zaposlila se u Dojče banci pre nego što se verila sa Asadom i preselila u Siriju.

Kad je u Siriji počeo rat, Asma se povukla iz javnosti i mnogi su se pitali da li je protiv napada na pobunjenike koje naređuje njen suprug. Ali vrlo brzo se pojavila uz njega - nasmejana.

Uprkos krvavim žrtvama, poslednjih nedelja Asma se takođe pojavljuje nasmejana na fotografijama, okružena decom i sirijskim ženama, deleći hranu onima koji su ostali bez svega.

Reakcija na fotografije ima mnogo. Većinom su negativne. Ispod jedne od takvih, na kojima se Asadova žena smeši sa decom, čak piše: "Da li ih je ubila nakon što su je fotografirali?", prenosi Indeks.hr.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asadovo najjače oružje: Njegova lepa žena

Izvor: Blic, 06.Sep.2013

Sirijsko predsedništvo nedavno je otvorilo profil na društvenoj mreži Instagram, na kom postavlja fotografije iz svakodnevnog života predsednika Bašara al-Asada i njegove supruge Asme, a "Ej-Bi-Si njuz" (ABC News) ocenjuje da je reč o novom ratu - medijskom..."Godinama krvavi rat besni u Siriji,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.