Asad: Za obnovu sirijske ekonomije trebaće 15 godina 400 milijardi dolara

Izvor: BKTV News, 15.Apr.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Za obnovu sirijske ekonomije trebaće 15 godina 400 milijardi dolara

Bašar al Asad, predsednik Sirije, izjavio je danas da će za obnovu ekonomije te države, u kojoj se ratuje već sedam godina, biti neophodno 400 milijardi dolara, javlja Tass pozivajući se na zvaničnika ruske Dume, Dmitrija Sabljina.

"Važno pitanje je oporavak infrastrukture. To neće koštati manje od 400 milijardi dolara i za to će biti potrebno od 10 do 15 godina", citirao je Sabljin Asada.

Sabljin >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je šef ruske delegacije koja se danas sastala sa Asadom u Damasku i koordinator grupe ruske Dume koja se bavi odnosima sa sirijskim parlamentom, navodi agencija.

Asad je, prema njegovim rečima, naglasio da ne očekuje da zapadne kompanije nafte i gasa rade u njegovoj državi.

"Mi ne očekujemo zapadne kompanije ovde, posebno u sferi nafte i gasa. O tome sam pričao sa (ruskim) predsednikom (Vladimirom) Putinom u Sočiju. Mi želimo da ovde rade ruske kompanije i očekujemo brz napredak", citirao ga je Sabljin.

Agencija je prenela da je sirijski predsednik ponovio da su raketni napadi Zapada na Siriju bili akt agresije.

Dan posle vazdušnih napada na Siriju situacija mirna

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.