Asad: Treba da se nastavi napad na pobunjeničku enklavu

Izvor: B92, 04.Mar.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Treba da se nastavi napad na pobunjeničku enklavu

Tekuća vojna operacija na pobunjeničku enklavu istočnu Gutu "treba da se nastavi", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad.

Njegove snage su zauzele više od četvrtine teritorije tog pobunjeničkog uporišta kod Damaska.

"Operacija protiv terorizma će se nastaviti, uporedo sa šansom pruženom civilima da dođu na teritoriju" pod kontrolom sirijskih vlasti, rekao je Asad u izjavama koje je prenela sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javna televizija.

Asadove snage su 18. februara pokrenule i vazdušnu kampanju na tu pobunjeničku enklavu u kojoj je poginulo 650 civila. Vazdušni napadi su uvod u kopnenu ofanzivu protiv pobunjenika koje sirijske vlasti nazivaju teroristima.

"Većina stanovništva istočne Gute želi da izađe iz zahvata terorista" rekao je Asad.

Asad je rekao da nema kontradikcije između dnevnog primirja od nekoliko sati uvedenog od utorka i njihove operacije.

On je takođe odbacio optužbe nedavno upućene protiv njegovih snaga da su koristile hemijsko oružje.

"To pitanje je deo lažljivog rečnika Zapada" i predstavlja "izgovor za sprovođenje vazdušnih udara na sirijsku vojsku", ocenio je Asad.

Sirijske vladine snage optužene su poslednjih meseci da su sprovele više hemijskih napada na pobunjenička uporišta, što su one odbacile.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.