Asad: Nikad neću napustiti Siriju

Izvor: Mondo, 11.Dec.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Nikad neću napustiti Siriju

Predsednik Sirije Bašar al Asad izjavio je danas da nikada nije pomišljao da napusti Siriju "ni pod kakvim okolnostima" i istakao da uživa podršku većine Sirijaca.

Foto: SANA via AP, File

Takođe, u intervjuu državnim medijima Asad je optužio Sjedinjene Američke Države i Saudijsku Arabiju da su želeli da se terorističke grupe pridruže mirovnim pregovorima koje su predlagale svetske sile.

U Siriji, kako je istakao, niko ne bi prihvatio takve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pregovore.

"Oni žele da sirijska vlada pregovara sa teroristima što ne mislim da bi iko prihvatio u bilo kojoj zemlji", rekao je Asad odgovarajući na pitanje da li će se Sirija pridružiti pregovorima, koje su svetske sile sazvale za 1. januar 2016. godine.

Upitan da li bi pregovarao sa opozicionim grupama koje su se sastale u Rijadu tokom nedelje, Asad je rekao da je Sirija spremna da pregovara kada oni budu promenili svoj pristup i odrekli se naoružanja.

"Baviti se njima kao političkim entitetom u potpunosti odbijamo", zaključio je Asad.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.