Asad: Nemačka može biti posrednik u pregovorima

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2013, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Nemačka može biti posrednik u pregovorima

07.10.2013. -

Predsednik Sirije Bašar Asad je u intervjuu za nemački list Špigl izjavio da bi Nemačka mogla da bude posrednik u pregovorima o prekidu građanskog rata koji traje od 2011. godine.

Ali, dodao je Asad, on neće sesti za pregovarački sto sa pobunjicima dok se ne prekine vatra.

Ministar za nacionalno pomirenje Sirije Ali Hajdar je u intervjuu na Bi-Bi-Si na arapskom jeziku rekao da se pregovori već vode na lokalnom nivou sa liderima nekih opozicionih organizacija i naglasio da se radi o grupama koje nisu povezane s Al Kaidom.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iran: Poslednji predlozi za regulisanje nuklearnog problema ne važe

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2013

07.10.2013. -..Svetska zajednica mora ponuditi nove predloge za regulisanje nuklearnog problema Teherana, jer poslednje što je rečeno u formatu 5+1 više ne važi, izjavio je ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zafir...„Poslednji predlozi koje su strane ponudile na pregovorima u formatu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.